Sadece acı biber yediğimizde değil, acı herhangi birşey yediğimizde de terleriz. Üstelik terlemenin yanı sıra burnumuz akar ve gözlerimizden yaş gelir. Bu durum acının etkisi geçinceye dek sürer. Peki bunun nedeni nedir, hiç merak ettiniz mi?
Acı biber veya acılı yiyecekler tükettiğimizde, yemek borusundaki ve miğdedeki sinir uçları uyarılır. Vücut bu durum karşısında bir tepki verir. İşte bu tepkide terlemedir. Aynı zamanda bu tür acılı yiyecekler keskin kokulu olduğu için burundaki mukus salgısını incelterek akmasına neden olur. Yani burnumuz akar. Tüm bu biyolojik olaylarla birlikte metabolizmamız da %25 oranında hızlanır yani daha aktif oluruz.
Acı biber veya acılı yiyeceker vücutta terleme, göz yaşarması ve burun akması gibi etkiler yaratırken aynı zamanda solunum yollarının ve ciğerlerin temizlenmesine de yardımcı olur. Bu yönüyle sağlık açısından oldukça önemlidir. Ancak herşeyin fazlasında olduğu gibi, acılı yiyecelerin de fazla tüketilmesi son derece tehlikelidir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.