Ali Aksoy - Bilgiler
08/12/2009 20:21
1957 yılında Artvin de doğdu. 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Resim çalışmalarına lisede öğrenim görürken Ardanuç Lisesinde 2 yılresimdersialıp atölye çalışması yaparak başladı. Yapıtlarında bugünekadar alışılagelmişolan dikdörtgen tualin dışındaserbest boyutlu tualler kullanmasıizleyiciler tarafından ''Tuale Sığmayan Ressam'' olarak tanımlanmasınaneden oldu. Modernresimveçağdaşresim konusunda araştırmalar yaptı. Konuların fotoğrafını çeker gibi gerçeğin çizgi ve renklerini kullanarak değil, sanatçının ifade ettiği renkve çizgigörüşüyle çalışmalarına devam etmektedir.

Sergileri:

Vakıfbank Sanat Galerisi (Ankara) Mart-1992

Milliyet Sanat Galerisi (Ankara) Nisan-1992

İş Bankası Sanat Galerisi (Erenköy-İstanbul) Ekim-1992

Sanat Kurumu Galerisi (Ankara) Aralık-1992

Atakule Sanat Galerisi (Ankara) Aralık-1993

İstasyon Cafe (Bakırköy-İstanbul) Ekim-1999

Akmerkez S Cafe (İstanbul) Ekim-2000

Maliye Kültür ve Sanatevi (Adana) Şubat-2001

Sanat Kurumu Galerisi (Ankara) Mayıs-2001

Sanatçının Bildirisi:

RESİM SANATINDASERBESTBOYUTLAR

Yaşadığımız çevremizi hangi çerçeveden görüyoruz ? Kareden mi ? Dikdörtgenden mi ? Daireden mi ? Tabii bunlardan hiçbirisi ile değil. Çevremize şöyle bir bakarsak görüşümüzün herhangi bir çerçeve ile sınırlanmadığı ve sınırlanamıyacağı kolaylıkla anlaşılır. Ama konuları resmetmeye başlayınca kullanılan tual boyutları dikdörtgen veya kare şeklinde olmaktadır .Resimde vermek istenilen konular dikdörtgen çerçevenin dışına taşsa bile yine dikdörtgen çerçeve ile sınırlandırılmaktadır. Onun için yapılmak istenilen resimlerin tual şeklini daha önceden dizayn etmek gerekmektedir. Bu şekildeki tualler ne dikdörtgene, ne kareye nede başka bir geometrik şekle benzeyecektir. Yapılacak tualler serbest boyutlarda ve istenilen konulara uygun olacaktır. Böylece resimlerdeki konular ve verilmek istenilen mesajlar tam olarak ifade edilecektir. Serbest boyutlar ile konular tualin fiziki boyutları ile desteklenmiş ve geometrik formlaşmanın dışına çıkılmıştır.

Önceki
Önceki Konu:
İsmet Doğan
Sonraki
Sonraki Konu:
Ömer Serkan Bakır

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: