Alıç - Bilgiler
08/12/2009 20:17
Gülgiller (Rosaceae) familyasının Crataegus cinsinden dikenli çalı ya da ağaççıkların ortak adı. Yemişen olarak da bilinir. Kuzey yarım kürenin ılıman iklim kuşağında yetişen alıç, genellikle ormanlık ve taşlık bölgelerde yaygındır. Birçok türü, baharda açan beyaz çiçekleri ve kırmızı-sarı meyveleri nedeniyle süs bitkisi olarak yetiştirilir. Yatay dallanması olan bazı türleri daha değerli süs bitkileri olarak kabul edilir. Ülkemizde yabani olarak 9 alıç türü yetişir. Meyvesinin ekşimsi bir tadı vardır. Meyve olarak tüketilmesinin yanında, damar sertliğini önleyici, tansiyon düşürücü ve sinirleri yatıştırıcı özelliğiyle ilâç olarak da kullanılır.

Önceki
Önceki Konu:
Akarsu
Sonraki
Sonraki Konu:
Anouılh, Jean

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: