DTCF Tiyatro bölümünü 1980 yılında bitirdi. 1975 yılında Ankara Sanat Tiyatrosuna girdi. 1985-1989 yılları arası Devlet Tiyatrosunda çalıştı. Rol aldığı oyunlardan bazıları, "Ana", Küçük Adam N''oldu Sana", Rumuz Goncagül", Sakıncalı Piyade", "Mefisto", "Akrep". Halen DTCF Tiyatro Bölümünde oyunculuk Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi. Aynı zamanda Ankara Sanat Tiyatrosunda sahne üstü ve gerisi görevlerini sürdürmekte.
Özel Beceriler
Araba kullanmak, ata binmek
Ödüller
1982 Sanat Kurumu "En İyi Erkek Oyuncu". 1996 Sanat Kurumu "En İyi Erkek Oyuncu". 1997 Altan Erbulak "En İyi Erkek Oyuncu". 1998 TEB (Tiyatro Eleştirmenleri) "En İyi Erkek Oyuncu".
- - - - - - - -
Farklı bir kaynaktan derlenen biyografisi:
1955'te İstanbul'da doğan Erkekli, 1975 yılında Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'ne girdi. AST sanat yaşamı da aynı yıl başladı. 1985-1989 yılları arasında Devlet Tiyatroları Çocuk ve Gençlik Tiyatroları bölümünde çalışan sanatçı, 1989 yılında yeniden AST'a döndü.1982 ve 1996 yıllarında Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri'ni kazandı.
Rol aldığı oyunlardan bazıları; "Ana", "Zengin Mutfağı", "Sakıncalı Piyade", "Küçük Adam", "Ne Oldu Sana", "Komün Günleri", "Yaz Misafirleri", "Galile", "Rumuz Goncagül", "Ayak Takımı Arasında", "Mefisto Yolcu", "Salpa", "Ay Karmela", "Yer Demir Gök Bakır", "Bir Ceza Avukatının Anıları","Pazar Keyfi", "Kardeş Sofrası" dır. Ayrıca "Dolap Beygiri", "Mavi Sürgün", "Deniz Gurbetçileri" ve "Kurtuluş" adlı yapımlarda rol aldı. 1996/1997 döneminde "İnadına Yaşamak" ile Altan Erbulak ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ödüllerini aldı.
Sanatçı DTCF Tiyatro Oyunculuğu Bölümü Ana Sanat Dalı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. BKM Oyuncuları arasına AST'daki görevine veda ederek katılan Erkekli, "Bir Demet Tiyatro" adlı dizide de rol alıyor. "Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü" adlı tiyatro oyunundavefat edenGürdal Tosun'un rollerini üstlenen sanatçı, "Vizontele" adlı sinema filminde de Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ'la baş rolü paylaştı.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.