Arıcılık - Bilgiler
08/12/2009 20:17
Bal, bal mumu ve arı sütü elde etmek için balarısı besleme işi. İlk çağlardan beri, çöller dâhil olmak üzere çok geniş bir alanda yapılagelmiştir.

Günümüzde kullanılan arı kovanı tipi genellikle bir taban, bir kapak, değiştirilebilir bölmeler ve ek bölmelerden oluşur. Arıların en üretken mevisimi yazdır. Arıların yumurtalarını bırakmak ve bal depo etmek için yaptığı, düzgün altıgen ağızlı, bal mumundan yuvacıklar topluluğu, bal peteklerini oluşturur. Ek bölmelerde balın saklandığı çerçeveler vardır. Yazın balla dolan bölmeler alınır ve yerlerine boş bölmeler konur. Böylece arı kolonisinin çoğalması ve yeni bir koloni oluşturması önlenir. Çünkü yeni kolonilerde fazladan bal yapmak için gereken yeni işçi arıların yetişmesi koloninin bütün zamanını alır.

Türkiye'nin arıcılık için elverişli ve zengin bir bitki örtüsü ve uygun bir iklimi vardır. Bu nedenle, arıcılık Türkiye'de önemli geçim kaynaklarından biridir. Ordu, Muğla ve Antalya, bal üretiminde önde gelen illerimizdendir. Elde edilen balın tadı, kokusu ve rengi arının dolaştığı çiçeklerin çeşidine göre değişir.

İLGİLİ KONULAR

Arı

Önceki
Önceki Konu:
Anayasa Mahkemesi
Sonraki
Sonraki Konu:
Arjantin

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu