Bal arıları ihtiyaçları gereği bal üretir ve bunları depolamak için bal peteklerini kullanırlar. Bal peteğinin temel maddesi olan balmumunu karınlarının altında yer alan salgı bezlerinden salgılayarak bal peteğini yaparlar. Peki hiç merak ettiniz mi arılar bal peteğini neden beşgen veya sekizgen gibi geometrik şekillerde değil de yalnızca altıgen olarak yapıyor?
Bir alanın en verimli şekilde kullanılabilmesi için en ideal geometrik şekil altıgendir. Bu yüzden bal arıları daha fazla bal depolayabilmek için peteği altıgen olarak yapar. Aynı zamanda altıgen petek, inşası sırasında en az balmumu gerektiren şekildir.
Üstün işçilikleriyle hayrete düşüren bal arıları, peteği inşa ederken farklı noktalardan başlar ve ortada birleşirler. Her bir arı altıgenin açısını ve yüksekliğini eşit yapar. Bu iş o kadar ustaca yapılır ki, bal peteğine bakıldığında altıgenlerin sonradan birleştiğine dair hiçbir iz görünmez.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.