Ebegümecigillerden bir bitki ve bu bitkinin hem taze, hem kurutularak yenilen ürünü. Ana yurdu tropikal iklimin hüküm sürdüğü bölgelerdir. Yaprakları kalp biçiminde, çiçekleri sarı ve kırmızı renktedir. 10-25 cm uzunluğundaki meyveleri tüylü ve sivridir.
Taze meyveleri, başta güveç olmak üzere, çeşitli yemeklerde kullanılır. Kurutulmuş meyveleriyse, çorba ve etli yemek olarak pişirilir. Yapraklarından ve olgunlaşmamış meyvelerinde yapılan ilâçlar özellikle Asya Kıt'asında ağrı dindirici ilâç olarak kullanılır. Türkiye'nin hemen her yerinde yetişir ve Türk mutfağında birçok yemekte yaygın olarak kullanılır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.