Uyanıkken yatakta yatıp tam uykunuzun geldiği sıralarda, bilinçaltınız bitmez tükenmez hareketliliğiyle bilinçli zihninizin yardımı olmadan bedeninizin hayati fonksiyonlarını yürütmeye başlar. Örneğin, siz uyurken kalbiniz belli bir ritimle atmaya devam eder, akciğerleriniz dinlenmez, soluk alıp vermeyi sürdürürsünüz, bu arada kan temiz havayı emer; her şey tıpkı uyanıkken olduğu gibi devam eder. Bilinçaltınız sindirim sürecini ve hormonal bölümleri olduğu kadar bedeninizin diğer gizemli işlevlerini de yerine getirir. Koltuk altınızdaki kıllar uyanık olsanız da olmasanız da büyümeye devam eder. Bilim insanları geceleri insan cildinin daha fazla ter salgıladığını söylemektedir. Gözleriniz, kulaklarınız ve diğer duyu organlarınız uyurken de aktiftir. Örneğin, büyük bilim insanlarının çoğu en şaşırtıcı problemlerinin cevaplarını uykularında bulmuşlardır. Pek çok sorunun cevabını rüyaları aracılığıyla almışlardır.
Bilinçli zihniniz çoğu zaman, endişe, tasa, korku ve depresyon nedeniyle kalbinizin normal ritmine, akciğerlerinize, midenizin ve bağırsaklarınızın fonksiyonlarına müdahale eder. Bu düşünce modelleri bilinçaltınızın ahenkli çalışma düzenini bozar. Zihinsel olarak rahatsız olduğunuz zaman izlenecek en iyi yol gevşemek ve düşünce süreçlerinizin çarklarını durdurmaktır. Bilinçaltınızla konuşun ve ona huzur, uyum ve Öz doğaya uymasını söyleyin. Bedeninizin bütün fonksiyonlarının yeniden normale döndüğünü göreceksiniz. Bilinçaltınızla konuşurken otoriter ve inanılır olmaya dikkat edin; o zaman emirlerinizi yerine getirecektir.
Bilinçaltınız, ne pahasına olursa olsun yaşamınızı ve sağlığınızı korumayı hedefler. İçgüdüsel olarak başka yaşamları da koruma arzunuzun örneğini çocuklarınıza karşı duyduğunuz sevgide sergiler. Diyelim ki yanlışlıkla bozuk bir yiyecek yediniz. Bilinçaltınız bunun dışarı kusulmasını sağlayacaktır. Dikkatsizlik sonucu bir zehir yutmuşsanız bilinçaltınızın güçleri bunu nötralize etmek üzere işlemler başlatacaktır. Eğer kendinizi onun güven veren mucizevi kollarına bırakırsanız tamamıyla iyileşeceğinizden emin olabilirsiniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.