Bir haftada yedi gün olması konusunda farklı görüşler varıdır. Yahudilerin inançlarına göre ya da Babillilerin çok eskilerde ayın güneş etrafında dönüşünü hesaplayıp, haftada yedi gün olduğunu bulmaları esas görüşlerdir.
Yahudiler, Allah'ın dünyayı altı günde yarattığına ve bir günde dinlendiğine inanarak haftanın yedi gün olduğunu söylerler. Babillilerin hesaplamalarına göre, ay dünyanın etrafını 28 günde döner. Bu süreçte her yedi günde bir ayın görünümü değişir. Zira günümüzde bu isimler yeni ay, ilk dördün, dolunay ve son dördün olarak adlandırılır. Bu suretle 28 sayısını dörde bölen Babilliler, haftada yedi gün olduğunu hesaplamışlardır. Bu hesaplama M.Ö. zamanlarda da bilinmekteydi.
Türkler İslamiyet'e geçtikten sonra da bir haftayı yedi gün olarak kabul etmişlerdir. Hz. Muhammed (SAV) cuma günleri öğrencilerine vaaz verdiği, sohbet ettiği için bu günü de dinlenme günü olarak kabul edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti 27 mayıs 1935 yılında yayınlanan bir kanun ile tatil günlerini cumadan pazara aldı.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.