Orta Çağın sonlarında Asya ve Avrupa'da yaşayan insanların diğer ana karaların, özellikle Amerika'nın varlığından haberleri yoktu. Bu keşiflerin gerçekleşmesi, pusulanın bulunması, denizlere dayanıklı gemilerin yapılması ile sağlandı.
Orta Çağda, Dünya'nın tepsi biçiminde düz olduğuna inanılıyordu. Kristof Kolomb ise Dünya'nın yuvarlak olduğuna inanıyordu. Bunu ispatlamak için 1942 yılında gemilerle İspanya'nın Palos limanından Atlas Okyanusu'na açıldı. Uzun bir yolculuktan sonra Bahama takımadalarına ulaştı. Bundan sonra bu ana karaya üç sefer daha yaparak ana karanın orta ve güney kıyılarına ulaştı. Ancak yeni bir yer keşfettiğini anlayamadı. Kristof Kolomb'un ölümünden sonra Ameriko Vespuçi adındaki İtalyan gemici buranın yeni bir ana kara olduğunu dünyaya ilân etti. Bu yeni ana karaya Amerika adı verildi.
Yapılan Coğrafi Keşifler sayesinde Avrupalılar dünyanın büyük bir kısmını tanımış oldu. Bu keşifler sonucu, ticaret yolları değişti. Hint deniz yolunun bulunmasından sonra Baharat ve İpek Yolu eski önemini kaybetti. Keşfedilen yerlere, Avrupa'dan birçok insan göç etti. Böylece Avrupa kültür ve uygarlığı yeni yayılma alanları buldu. Domates, patates, tütün gibi yeni bitki ve hayvan türleri bulundu.
İLGİLİ KONULAR
Kristof Kolomb, Macellan, Ferdinand, Galileo, Galilei, Gama, Vasco De
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.