(1882 İstanbul - 1968 İstanbul) Harp Okulunda ve Harp Akademisinde Mustafa Kemal'le birlikte okudu. 1905'te kurmay yüzbaşı olarak orduya katıldı. Rumeli'de meşrutiyeti yeniden kurmak için ordu içinde yapılan gizli çalışmalara katıldı. Balkan Savaşı'nda Yanya savunmasını yönetti. Gösterdiği yararlılıklar nedeniyle yarbay oldu. Mondros Ateşkes Anlaşması'ndan sonra, Mustafa Kemal'in Yıldırım Orduları Grup Komutanlığına atanması üzerine bir süre 7. Ordu komutanlığı yaptı.
Ali Fuat Cebesoy, Amasya Genelgesi'ni imzalayanlar arasında yer aldı. Daha sonra Sivas Kongresi'nde alınan karar uyarınca Genel Kuva-yi Milliye Komutanlığına getirildi. 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisine Ankara'dan milletvekili seçildi. Batı Cephesi'nin ilk komutanı olarak atandı. Moskova Büyükelçiliği de yapan Ali Fuat Cebesoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti adına Moskova Antlaşması'nı imzaladı. 17 Kasım 1924'te cumhuriyet döneminin ilk muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasını kurdu. Fırkanın kapatılmasından sonra 1954 yılına kadar milletvekilliği yaptı.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.