Lezzetli olduğu kadar pahalı da bir yiyecek olan ceviz, aslında vücut için son derece faydalıdır. Enerji vermesi, kolestrolü düşürmesi, beynin yorgunluğunu alması, verem ve diyabet hastalıklarına yardımcı olması dışında pek çok faydalı etkileri vardır. İçeriğinde bulunan gümüş iyonu sayesinde beyin ve zeka gelişiminde de son derece önemli bir rolü vardır.
Uzmanlar her gün 6-7 tane ceviz yemenin sağlık açısından son derece faydalı olduğunu ancak fazla tüketilmesi durumunda zararlı olabileceğini söylüyor. Cevizin yaprakları, kabukları ve içi birçok ilacın yapımında kullanılmaktadır. Bu yüzden kendi ufak ama faydaları son derece büyüktür.
Cevizin başlıca faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Beynin yorgunluğunu alır. İçerdiği kalsiyum ve fosfor sayesinde kemik ve dişleri güçlendirir. Damar sertliğini önler. Yüksek kolestrolü düşürür. Mide, bağırsak, böbrek ve deri rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığın tedavisini hızlandırır. Beyin sağlığı ve zeka gelişiminde etkin rol oynar. İçerdiği omega 3 sayesinde kalp hastalıklarına iyi gelir.
Ceviz yaprağının faydaları ise şunlardır;
Kaynatılıp içildiğinde şeker hastlaığına iyi gelir. Yaprak çayı sindirimi kolaylaştırır. Yaprakların kaynatıldığı su sivilcelere iyi gelir ve cildi besler. Yapraklar ısıtılıp çıbanlı bölgeye sürüldüğünde iyi gelir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.