Çinliler, günümüzde hâla yemek yerken çatal yerine kuaizi adını verdikleri çubukları kullanırlar. Pilav, makarna, tavuk, salata ve pek çok yemekte bu durum aynıdır. Hâl böyle olunca insan düşünmeden edemiyor. Peki siz hiç merak ettiniz mi, Çinliler yemeklerini neden çatalla değil de kuaizi adını verdikleri çubukla yer?
Kuaizinin tarihi M.Ö. 200 ' M.S. 200 yılları arasına kadar uzanmaktadır. Oysa çatalın ortaya çıkış tarihi 1500'lü yıllar olarak tahmin edilmektedir. Yani Çinliler, yemeklerini ne ile yiyeceklerini çok önceden bulmuşlardır. Bu buluşun asıl nedeni, o zamanlar Çin'de metal ve türevlerinin yaygın olmamasıymış. Bu yüzden insanlar, kolayca temin edebilecekleri yaş ağaç ve bambudan yapılan çubuklara yönelmiş, bunları yemek yeme aracı olarak kullanmışlardır. Bu çubuklar zamanla Çin kültürüne yerleşerek günümüze kadar gelmiştir.
Kuaizileri kullananlar sadece Çinliler değildir. Günümüzde Japonya, Kore, Vietnam gibi ülkeler de kuaizileri kullanmakta ve bunları kendi geleneklerine göre çelik, gümüş, ağaç, odun ve plastik gibi maddelerden yapmaktadırlar.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.