Denizlide Düğün Yemekleri - Bilgiler
08/12/2009 20:17
Düğün evlerinde yemekleri yapanlara "Düğün aşçısı" denir. Kız evinde pişirilecek yemeklerin malzemeleri ilin bazı yörelerinde oğlan evinden gönderilir, düğün yemekleri: Pirinç çorbası, keşkek, kuru fasulye, nohut, sarma, dolma, bulgur pilavı, kabak, soğan yahnisi gibi çeşitlerdir, keşkek her düğünde mutlaka pişirilir, düğün sonu "Bu düğünde keşkeği yendi" sözü buradan gelir, düğün eğlenceleri camili, Acıpayam, Tavas ve diğer bazı ilçeleri en ilginç eğlencesi olan güreş, at yarışları, atıcılık, meydan ateşi (Masala "meşale") ve kına gecesidir. kına gecesi Masala gecesinde kadınlar tarafından Kız evinde yapılan eğlencedir. Toplanan kadınlar çeşitli çevre oyunları oynayıp gelini eğlendirirler.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu