Düşünce Gücü - Bilgiler
11/10/2014 14:00
DÜŞÜNCE GÜCÜ YASALARIMIZI KENDİMİZ YAPARIZ ; Bir gün terliyken açık pencerenin önünde rüzgâra karşı oturduğunuzu varsayın. O anda ferahladınız ama aynı zamanda da biraz rahatsızlık hissettiniz; çünkü bir yerlerden, "cereyanda kalmanın soğuk algınlığına neden olduğunu" duymuştunuz. Bu sözlere duyduğunuz inanç; nezle olmanızı garantiledi ve oldunuz. O günden sonra bir kural geliştirdiniz: Cereyanda kalmak soğuk algınlığına neden olur. Mantıksal kıyaslama budur. Cereyan hastalığa neden olur. Cereyanda kaldım. Öyleyse hasta olacağım. Bilinçaltı bunu hemen kaydeder. Cereyanda kaldığınızı gören bilinçaltı, beden normal seyrindeyken bile görevini sürdürür ve soğuğu size hissettirir. Aslında hastalığın nedeni cereyanda kalmak de.-ğil, cereyanda kalınca hasta olunacağına inanmaktır. Bilinçaltı kayıtlardan bu inana bulur ve gerekeni yapar. Amaç sizi incitmek değildir, yalnızca verilen emirler doğrultusunda hareket eder.

Bilinçaltı, genel kurallardan yola çıkarak yargıda bulunabileceği için, siz bilinçli olarak emir değiştirene kadar beklemek zorundadır. Finlandiya'da insanlar sıcak saunalarda yıkandıktan sonra çıkıp karlarda yuvarlanıyor ve hastalanmıyorlar. Kendinizi yöneterek verilen emri değiştirebilir ve soğuktan rahatsız olmamayı öğrenebilirsiniz Cereyanda oturan, sıcakta kalıp terledikten sonra gecenin soğuğunda yürüyüşe çıkan, soğuk alına korkusu duymadan canının çektiğini yapan ve yıllardır soğuk algınlığına yakalanmayan insanlar da var.

Sarmısak hafiyesini şimdi belki daha iyi anlayabilirsiniz. Bir gün yediği bir şey onu hasta etmiş ve o da suçu sarımsağa yıkmış ve böylece, "Sarmısak beni hasta eder" sonucuna varmıştı. Sarmısak yediğinde ya da yediğine inandığında ikinci sonuca ulaşıyordu: "Sarmısak yedim" ve sonuç: "Bu yüzden hastayım." Sonuç bilinçaltında bir kural haline gelmişti. Ölene dek bu kuralla yaşadı. Oysa, değiştirilebilecek yanlış bir önermeydi bu.

Kendini-yönetme yöntemiyle bu sorunun üstesinden gelinebilir miydi acaba? Evet, ben şahsen bu tip yanlış yargılara varmış birçok insanla çalıştım ve onları daha iyi bir yol seçebileceklerine ikna etmeyi başardım. Kendilerine has yasalar, kurallar geliştiren birçok insan tanıdım. Bazı yiyeceklere öylesine düşman kesilmişlerdi ki yiyecek bir şeyler bulmakta güçlük çekme noktasına dek geldiler. Bu kendi kendini hipnotize etmenin bir biçimidir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: