Duvara asılmak sûretiyle haberlerin duyurulduğu gazete. Gelişmemiş ülkelerde, küçük yerleşim merkezlerinde, önemli meydanlara, halkın görebileceği yerlere asılan basit gazete.
Halkının gazete alamayacak derecede fakir olması veya gazete basım ve dağıtımının pahalı olduğu devletlerde çıkarılır. Devletin önemli gördüğü haberler, Resmî haber ajansları vâsıtasıyla gazete hâlinde hazırlattırılıp îlân tahtasına veya belli bir yere asılır. Bu iş için husûsî memurlar tâyin edilir. Duvar gazeteleri, halkın dikkatini daha çok çekmek için, yazıdan ziyâde resimlerle süslenir. Bununla berâber basının hür olmadığı Afrika, Güney ve Orta Amerika, Çin gibi ülkelerde de duvar gazetesi yaygındır. Çünkü devlet, vatandaşın istediği haberi değil, devletin bildirdiği haberi öğrenmesini ister.
Okulların ve çeşitli eğitim-öğretim kurumlarının kendi bünyelerinde çıkarıp, okulun belli bir yerine astıkları gazetelere de duvar gazetesi denir. Bu gazeteler daha çok öğrencileri teşvik için yapılır. İçinde makale, haber, karikatür, şiir ve çeşitli konuları anlatan bilgiler yer alır. Bu gazeteler tek sayfadan ibârettir. Bir komisyon veya öğrenci (Gazetecilik Kolu) tarafından çıkarılır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.