Ender Uslu, 3 Temmuz 1951'de Bodrum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bodrum'da tamamladıktan sonra 1969 Yılında Nazilli İlköğretmen okulundan mezun olarak 5 yıl Muğla'nın köylerinde ilkokul öğretmenliği yaptı. Askerlik görevini de tamamladıktan sonra Gazi Eğitim Enstitüs, Fransızca bölümüne girdi. 1980 öncesi öğrenci olayları nedeniyle 3. sınıftan terk etmek zorunda kaldı.
1980 yılında Bodrum'da "Merhaba Gazetesi"ni yayınlamaya başladı. 1992 ılılının şubat ayında Türkiye'nin ilk özel radyosu "Radyo Bodrum" u kurdu. 1993 yılında yine Bodrum'da "EKO FM"i kurdu. 1993 Kasımı'nda İstanbul'a gelerek 6 Yıl süre ile BEST FM Haber Koordinatörlüğü, Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.
Daha sonra 1999 yılında 6 ay süre ile Fransız Hachette Gurubu ile Türkiyede bir radyo networkü kurma calısmalarına katıldı. O zamanki mevzuatın yetersizliği nedeniyle bu proje ertelenince 1999 yılında Show Radyo ve Radyo Viva'nın Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmeye başladı.
2004 yılında Show Radyo ve Radyo Viva'yı da bünyesinde barındıran Erol Aksoy grubu şirketlerine TMSF el koyunca bu görevinden ayrılmak zorunda kaldı. 4 Ay kadar İstanbul FM gurubunun genel müdürlüğünü yaptı. 2005 Ocak ayında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesine öğretim elemanı olarak atandı. Üniversite bünyesinde yayın yapan "Radyo Kampüs"ü kurdu..
Halen bu görevini sürdüren Ender Uslu evli ve bir çocuk babasıdır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Ender Uslu aynı zamanda Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği'nin kurucu üyesidir.
Ödüller:
1985 Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü - Anadolu Basını Teşvik Ödülü-Araştırma
1986 Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü - Anadolu Basını Teşvik Ödülü-Araştırma
1996 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Radyo Haber Programı Dalı - Yılın Gazetecisi Ödülü
1997 İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi - Özel Ödül
1998 İletişim Derneği – Genç İletişimciler özel ödülü
1999 İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi - En İyi Radyo Ödülü (Show Radyo)
2000 Radyo-TV Gazetecileri Derneği - Onur Ödülü (İlk Özel Radyo Kurucusu sıfatıyla)
2000 Radyo-TV Gazetecileri Derneği - En İyi Radyo (Show Radyo)
2001 Radyo-TV Gazetecileri Derneği - En İyi Radyo (Radyo Viva)
2001 Konya Selçuk Üniversitesi, İletişim Fak. İletişim ödülü - En İyi Radyo (Radyo Viva)
2002 Konya Selçuk Üniversitesi, İletişim Fak. İletişim ödülü - En İyi Radyo (Radyo Viva)
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.