1931 yılında Sivas'ta doğdu. İlk ve orta tahsilini Sivas'ta yaptıktan sonra Çorum Lisesi'nden mezun oldu (1950). İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1957'de bitirdikten sonra birkaç arkadaşıyla birlikte Babıali Yayınevi'ni kurdu. Daha sonra serbest avukatlık yapmaya başladı.
Basın hayatına Mümtaz Turhan'ın neşrettiği Ölçü mecmuasıyla girdi. Daha sonra kitap haline getirilen Meşhurların Son Sözleri Son Havadis gazetesinde yayınlandı (1961). Fıkra yazarlığına Babıali'de Sabah gazetesinde başlayıp (1965), Tercüman'da devam etti (1969). On seneye yakın yazı yazdığı bu gazetede milliyetçi bir kalem olarak çeşitli meslek odaları ve derneklerle yaptığı mücadelelerle sivrildi.Daha sonra Tercüman Gazetesindeki istikamet değişikliği üzerine burdan ayrılarak 1988 yılında Türkiye Gazetesinde fıkra yazarlığına başladı ve iki sene devam etti. Daha sonra TGRT'de haber yorumculuğu yaptı. Halen Boğaziçi Yayınlarınn editörlüğünü yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.Fransızca bilmektedir.
ESERLERİ
Meşhurların Son Sözleri, Anadolu Sahabeleri, Peyami Safa-Nazım Hikmet Kavgası, Köşebaşı, Peyami Safa'dan Seçmeler (F.K. Timurtaş ile beraber), Mukayeseli İslam Tarihi Kronolojisi, Dirilen Çöl, Soruşturma, Çar Tabancası (piyes), Üçüzler (piyes), İçimizden Otuz Kişi, Üniversiet Dosyası (Profesörler Geçiyor), Dısişleri Kavgası, Ecevit Çıkmazı, Bulunmuş Defterden Cuma Düşünceleri, Seçmeler, Üniversite Niçin Çöktü, İslamiyet ve Teknoloji, Freud ve Freudizmin İçyüzü, Üç Büyük Muzdarip, Rusya'da Üç Esaret Yılı, Gözümle ve Gönlümle Tanıdıklarım, Peygamberimiz ve Dört Halifesi, ıslam'a Selam, Peyami Safa, Ergun Göze-Aziz Nesin Kavgası, Theodor Harzl'in Hatıraları ve Sultan Abdülhamit, Besmele Bahçesi, Kuğunun Son Ötüşü (Çanakkale Destanı).
Tercümeleri:
Malik Binnebi'den: İslam Davası, Kur'anı Kerim Mucizesi, İslam ve Demokrasi, Cezayir'de İslam'ın Yeniden Doğuşu, Asrın Şahidinin Hatıraları; Vincent Monteil'den: İsrail'in Gizli Dosyası Terörizm.
Gözümle ve Gönlümle Tanıdıklarım
Ergun Göze
Boğaziçi Yayınları / Ergun Göze'nin Eserleri
İnsanlık tarihinin büyük veya enterasan, Türk edebiyatının fikir hayatının ve kültür tarihinin renkli simaları en çarpıcı taraflarıyla bu kitapta: Samimi ve usta bir üslup orijinal bir anlayışla... İslamın büyük peygamberlerinden Mehmetçiğe kadar ..
Ve yazarın sadece gönlüyle değil gözüyle de görüp tanıdığı simalar. Necip Fazıl, Peyami Safa, Nizamettin Nazif vs...
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.