Özellikle 17. yüzyıldan sonra Osmanlıların egemenliği altına giren Ermeniler Osmanlı Devleti'nin kültür mozaiğinde yerini almış topluluklardan biriydi. Çok uluslu bir yapıya sahip Osmanlı Devleti'nde Ermeniler Müslüman olmayan öteki toplulukların sahip olduğu haklardan yararlanıyorlardı. Yararlandıkları bu haklar sonucunda özellikle ticaret ve sanayide iyi bir konuma sahiplerdi.
I. Dünya Savaşı sırasında Anadolu'nun doğu bölgelerindeki Ermeni toplulukların Rus ordusuyla iş birliği içinde yöredeki Müslüman halka karşı eylemlere girişmesi üzerine, Osmanlı Hükümeti Ermeni nüfusun Suriye ve Filistin'e yerleştirilmesini kararlaştırdı.
Kurtuluş Savaşı sırasında, Türk ordusu Doğu Cephesi'nde Ermenilere karşı savaştı. Kâzım Karabekir komutasındaki Türk ordusu, bu savaştan büyük bir zaferle ayrılarak, Ermenileri Türkiye sınırları dışına çıkardı.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.