500 gram patates 500 gram kuşbşı et 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça 2 baş soğan Yarım su bardağı sıvı yağ 3 adet sivribiber 1,5 su bardağı su Karabiber Tuz
Malzemeleri hazırladıktan sonra etleri iri kuşbaşı doğrayın. Bir tencirenin içerisinde yağı kızdırıp ince soyulmuş soğanları ilave edin. Sonra kuşbaşı eti atın. 1-2 dakika kavurup, üzerine 1,5 bardak suyu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra patetesleri kare şeklinde doğrayın. Et pişince doğranmış sivribiberi ve doğranmış domates veya salçayı tencereye koyarak 1-2 dakika daha pişirip, patatesleri de tenreceye atın. Bu arada tuz ve karabiberide ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirip servis edin. Afiyet olsun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.