George Robertson, Nato Genel Sekreterliği görevine 1995'ten beri bu görevi sürdüren Javier Solana'nın yerine 14 Ekim 1999'da getirildi.
"Dünyadaki en güçlü İskoçyalı" lakabı ile çağrılan Robertson, 12 Nisan 1946'da İskoçya'nın Islay'in Port Ellen adasında yedi kuşaktır polis olan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Robertson da babasının yasa uygulayıcısı olarak çalıştığı köy karakolunda dünyaya geldi. Dundee Üniversitesi'nde okumaya başlayan, burada bir öğrenci eylemci olarak siyasi yetenekleri açığa çıkan Robertson, gelecekte karısı olacak aynı okuldaki iktisat bölümünde çalışan bir sekreter olan Sandra Wallace ile de burada karşılaştı. Robertson, buradan ekonomi yüksek lisans derecesi ile 1968 yılında mezun oldu.
Robertson, resmi siyasi kariyerine İskoç viski endüstrisinde bir sendika örgütçüsü ve 9.000 üyeli bir sendikanın temsilcisi olarak 1968'de başladı ve bu görevi on yıl sürdürdü. 1978 - 1999 yılları arasında (daha sonra Hamilton Güney olarak adlandırılacak) Hamilton meclisi üyesi olan Robertson, bu esnada süratle dış politika konularında uzmanlaştı ve Atlantik/Avrupa yanlısı görüşleri ile tanındı. 1982 - 1993 yılları arasında İşçi Partisi tarafından önce İskoç sorunlarına ilişkin, daha sonra ise savunma ve dış ilişkilere ilişkin muhalefet sözcüsü olarak görevlendirildi.
1983 yılında dış ilişkiler ve Commonwealth işleri ile ilgili muhalefet sözcüsü olan Robertson, 1984 - 1993 yıllarında ise Avrupa İşleri baş sözcülüğü görevinde bulundu. Daha sonra İskoçya gölge kabinesinde gölge Dışişleri Bakanı olarak 1993'ten 1997'ye değin hizmet verdi, 1997 yılının Mayıs ayında ise Savunma Bakan Sekreteri oldu.
1999 yılının Ağustos ayında Başbakan Tony Blair, Robertson'a kaydı hayat şartı ile unvanı vermiş, aynı ay içinde 19 ülke devlet başkanının yalnızca altı gün süren görüşmeleri ve ardından gelen onayları ile NATO'nun onuncu genel sekreteri olmuştur.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.