Gıda İşletmeleri Çalışanları İçin Temel İyi Kişisel Hijyen U - Bilgiler
1. Her gün banyo yapılmalıdır.

2. Saçları haftada en az bir kez yıkanmalıdır.

3. Tırnaklar temiz ve uygun şekilde kısaltılmış olmalıdır.

4. İç çamaşır ve iş elbiselerini temiz olmalı/tutulmalıdır.

5. Bütün saçları kapsayacak şekilde saç örtüsü, şapkası, veya koruması kullanılmalıdır.

6. Erkeklerin günlük sakal tıraşı kısa olmalı veya sakal galoşu kullanmalıdır. Ayrıca bıyıkları kısa olmalı ve ağızdan aşağıya kesinlikle inmemelidir.

7. Erkeklerin favorisi kulak memesinden büyük olmamalıdır.

8. Gıdayla temastan önce ve çalışma sırasında sık sık ellerin yıkanması gerekmektedir. Ayrıca

• çiğ gıdalara temas ettikten sonra,

• hayvansal ürünlerle uğraştıktan sonra,

• tuvalet kullanımından sonra,

• öksürdükten hapşurduktan sonra,

• kağıt/bez mendil kullanımından sonra,

• göz, burun, ağız veya vücudun diğer, bölgelerine dokunduktan sonra,

• atıklarla uğraştıktan sonra,

• sigara içtikten sonra,

• her dinlenme/aradan sonra,

• iş alanına dönmeden önce,

ellerin yıkanması gerekmektedir.

9. Her kullanımdan sonra tuvalet sifonu çekilmeli ve düzenli olarak tuvalette genel temizlik yapılmalıdır.

10. Bel hizasının üzerinde kalem vd. taşınmamalıdır. Tercihen bel hizasının üzerinde cep bulunmamalıdır.

11. Yünlü kazaklar gıda üretim, depolama, paketleme alanlarında giyilmemelidir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu