5-6 yemek kaşığı ince rendelenmiş havuç 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz 2 çay kaşığı tarçın 3 adet yumurta
Yumurta ile şekeri çırpın. Rendelenmiş havucun suyunu alarak sıvıyağ, dövülmüş ceviz ve tarçın ile birlikte yumurtaya ilave edip karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Karışımı önceden yağlanmış kalıba döküp, 170-180 derece sıcaklıktaki fırında pişirmeye bırakın. 25-30 dakika sonra piştiğini kontrol edin ve piştiyse servis edin. İsteğinize göre çikolata sosu da dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.