Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir havuç. Canlı, turuncu rengi ile adete ortama sıcaklık katar. Bol miktarda içerdiği A vitamini yanı sıra B, C ve D vitaminleri açısından da zengin bir besindir. Mevsimlik saltada, yemeklerde ve bazı tatlılarda kullanılır.
Havuç, sağlığımız açısından çok faydalı bir besindir. Belki de faydalarını saymakla bitiremeyiz. "Havucun faydaları" denildiğinde şüphesiz akla ilk gelen görme gücünü artırdığı ve gözleri dinç tuttuğudur. Aynı zamanda taze sıkılmış havuç suyunun kan üretimine katkı sağladığı ve unutkanlığı azalttığı da bilinmektedir. Taze havuç suyunun içilmesi hekimler tarafından da desteklenmektedir. Tüm bu iyi nedenlere rağen havuç fazla tüketilmemelidir. Aksi halde karaciğer ve ciltte bir takım hastalıklar meydana gelebilir.
Havucun başlıca faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Görme gücünü artırır ve gözleri daima dinç tutar Taze sıkılmış suyu kan üretimine yardımcı olur Çocuklarda ishali önler Bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır Bağırsak ve mide iltihaplarını giderir Cinsel isteği artırır Cilde canlılık kazandırır Anne sütünü artıır Mide yanmasını önler Kalp hastalıklarına karşı faydalıdır Kolesterolü oranını düşürür
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.