Havuz temizliği nasıl yapılır? - Bilgiler
Havuz temizliği, temiz bir görünüm ve insanların sağlığı için hergün yapılması gereken bir iştir. Bu işte kullanılacak temel temizlik maddeleri şunlardır;

pH düşürücü.
Klor.
Yosun giderici.
Sıvı topaklayıcısı.

pH düşürücü, genelde yükselme eğilimi gösterir. Suyun pH değerini dengeler.

Klor, toz yada tablet halinde havuza atılır. Su içerisindeki klorun sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Ancak direkt olarak toz veya tablet klorla etkileşim içerisinde olunması tahrişe neden olabilir.

Yosun giderici, sıvı olarak havuza katılır. Suda yosun oluşumunu önler.

Sıvı toplayıcısı, havuz içerisindeki ufak pislikleri bir araya getirerek kum filtresine takılmasını sağlar. Böylelikçe ufak pisliklerden arınan havuz daha berrak görünür.

Havuz temizliğinde yapılacak ilk işlem, suyun pH değerinin ölçülmesidir. İdeal pH değeri 7,2 ' 7,8 arasındadır. Suyun pH değeri, bu değerlere göre ayarlanmalıdır. Sonra suya klor, yosun giderici ve sıvı topaklayıcsı sırası ile katılmalıdır. Havuz suyu her 3 günde bir değiştirilmesi gerektiği gibi havuza klor katıldıktan sonra en az 3 saat suya girilmemelidir. Havuzun temizliği sağlanmadığı ve suyun dezenfektesi yapılmadığı taktirde kulak hastalıkları, göz enfeksiyonu, deri hastalıkları, mantar, kolera ve tifo gibi hastalıkların bulaşması mümkündür.

Havuzların 6 aylık veya yıllk bakımlarında, temizlik maddeleri eksikse temin edilmeli, havuzda otomatik temizleme sistemi varsa bakımı yapılmalı, havuz kenarlarındaki pislik ve izler fırçalar ile temizlenmelidir. Ayrıca kış sezonunda havuz suyu boşaltılmamalıdır. Boşaltılması halinde ağaçların yaprakları veya diğer maddeler havuz dibindeki mermerde izlere yol açmaktadır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu