İncir - Bilgiler
08/12/2009 20:17
Ülkemizde en çok Aydin ve Izmir de yetisen incirin çok fazla çesitleri vardir. Insan vücuduna faydalari saymakla bitmez. Enerji verir. Vitamin ve mineral bakimindan zengin bir gidadir. Yüksek oranda kalsiyum ve demir içerir ve bu yüzden kansizliga ve kemik hastaliklarina iyi gelir. Bagirsaklardan toksik maddelerin atilmasi kandaki kollestrol seviyesinin düsürülmesi gibi faydalari da vardir. Kalbe ferahlik verir, kuluncu ve sindirim organi sancilarini giderir. Süt ile kaynatilan incir ses kisikligina iyi gelir. Agacinin dallari kirildiginda akan süt, sigil ve nasirlara sürülürse çok iyi gelir. Inciri cevizle birlikte yerseniz hem bronsite iyi gelip öksürügü keser hem de vücudunuzu zehirden korur. Ayrica Nezleye de iyi gelir. Inciri süte, sirkeye yada zeytinyagina batirarak yerseniz basur sikayetleriniz ortadan kalkar. Sesiniz kisildiysa bir su bardagi sütün içine yine inciri atip kaynatin ve sonra bunu için. Bagirsak iltihabi olanlar inciri çok yemelidir.

Incirin kurutulmusu çok degerli olup, iyi bir besin kaynagidir. Balgam söktürücü, yumusatici olarak kullanilir. Ayrica kis aylarinda vücudun direncini arttirir, pek çok saglik sorununa karsi güç ve dayaniklilik kazandirir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu