Isparta topraklarının %44.84 ‘ünü plâtolar oluşturmaktadır. Başlıcaları; Keçiborlu, Atabey, Barla, Senirkent ile bir bölümü Isparta sınırları içinde kalan Afyon plâtolarıdır. Bu plâtolar üzerinde ise yaylalar bulunmaktadır. Bizatihi kendisi yaklaşık 1.050 metreyi bulan yükseltisiyle bir yayla durumunda olan Isparta, "Yayla Turizmi" bakımından çok büyük imkanlar bahşetmektedir.
Hidroklimatolojik üstünlükler göstermektedir. Bu bakımdan Isparta'da bir çok yayla bulunmasına rağmen Sütçüler Orman Bölgesi, Tota Yaylası ve içmesi ile Söğüt ve Zengi yaylaları, Aksu Sorgun Yaylasının ne kadar üzerinde durulsa azdır. Tota Yaylasındaki çam ağaçları, dağları ve şırıl şırıl akan çam kokulu suları, cıvıldayan kuş sesleri ormanın ıssızlığında adeta ritmik bir müziği andırmaktadır.
Sorgun yaylasının rakımı 1.600 metre, Aksu'ya uzaklığı 10 km. olup, ham yolla ulaşım sağlanmaktadır.
Çandır Söğüt yaylası; tabii kaynaklar ve tabii sit alanı oluşu sebebiyle dikkati çekmektedir. 1.700 metre yüksekliğinde, Çandır Köyüne 20 km. uzaklıkta ve ulaşım stabilize orman yolu iledir. Isparta'da daha pek çok yayla bulunmaktadır. Bunların başlıcaları; Kuvvet Alanı Yaylası, Kötürnek Yaylası, Çayır Alanı Yaylası, Sultan Dağları Yaylası, Cennet Taşı Yaylası, Beşoluk Yaylası (Şarkikaraağaç), Çayır Yaylası (Yenişarbademli), Kızıldağ Yaylası (Yukarı Yaylabel Köyü) dır.
Eğirdir İlçe sınırları dahilinde de Kurucaoluk Yaylası, Camili Yayla, Belova Yaylası, Belkuyu Yaylaları bulunmakta olup, il merkezi Gelincik köyünde Gelincik Yaylaları yer almaktadır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.