Karnabahar (brassica Oleracea Var, Botrytis) - Bilgiler
Alm. Blumenkohl (m), Fr. Chou-fleur (m), İng. Cauliflower. Familyası: Turpgiller (Cruciferae) Türkiye’de yetiştiği yerler: Ege, Akdeniz, Marmara bölgelerinde sebze olarak yetiştirilir.

Lahananın bir çeşidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanıldığı halde, karnabaharda yenilen kısım genç çiçek tomurcukları ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yaprakları ile kapalı kalmasındandır.

Karnabahar, tohumdan serpmeyle ekilerek yetiştirilir. Çiçekler etlenince, tohuma kaçmaması için kesilir.

Kullanıldığı yerler: Lezzetli bir sebzedir. Pişirilerek yenir. Yemek ve kızartması yapılır. Sindirimi biraz zordur.

Önceki
Önceki Konu:
Cebeci Ocağı
Sonraki
Sonraki Konu:
Bayat Boyu

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu