Karpuz - Bilgiler
08/12/2009 20:17
(Citrullus lanatus) Kabakgiller Cucumbitaceae familyasından sulu meyve. Dünyanın birçok bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen karpuzun ana vatanı, Afrika'dır. Ağırlığı 1 kg ile 20 kg arasında değişir. A, B ve C vitaminleri içeren karpuz meyveleri, taze olarak yenir. Ülkemizdeki karpuz üretimi yıllık yaklaşık 3 milyon tondur.

Protein ve C vitamini yönünden zengin olan karpuz, hemen hemen her türlü iklimde yetişebilir. Ayrıca değişik toprak koşullarında da yetişir.

Önceki
Önceki Konu:
Karnabahar
Sonraki
Sonraki Konu:
Kas Demeti

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu