1- Nuar dilimlerini bol su içinde listede verilen haşlama malzemeleri ile birlikte kolayca çatal batıncaya kadar, yaklaşık 90-100 dakika haşlayıp soğumaya bırakınız.
2- Patlıcanları ocak üstü harlı ateşte közleyiniz. Yanmış kabuklarını akan musluk suyu altında sıyırtarak temizleyiniz. Suyunu sıkıp içinde zetinyağı olan kaba koyunuz. Bıçakla doğrayınız.
3- Geniş bir tavada unu kavurup tereyağını yediriniz. Azar azar sütü katıp meyane yapınız. Meyaneye patlıcanları katınız tüm malzemeyi kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika pişiriniz.
4- Kızartma yağı konmuş ve kızdırılmış geniş yüzeyli tavada nuar dilimlerini alt üst ederek kızartınız. Ve servis tabağına çıkartınız. Kızartmadan sonra kızgın yağlı tavaya 1.5 bardak nuar haşlama suyunu kaymak ve ya kremayı yeşillikleri katınız. Tüm malzemeyi birkaç taşım kaynattıktan sonra servşs tabağındaki nuarların üzerine gezdiriniz.
5- Hazırladığınız sıcak beğendiyi bir başka servis kabına koyunuz. Nuarlarla birlikte servis yapınız. Tabaklara alınan nuar dilimleri yanında beğendiyi garnitür olarak veriniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.