Kelle Şeker - Bilgiler
04/12/2013 13:00
Alm. 1. Hàtzucker (m) 2. Zuckerhut (m), Fr. Pain (m) de sucre, İng. Loaf Sugar. Eskiden rafine kristal şekerin pres edilmesiyle elde edilen dibi yuvarlak, tepesi sivri büyük parçaya verilen ad. Baş büyüklüğünde olduğu için bu ad verilmiştir. Şeker kamışı, özel kaplarda pişirildikten sonra konik kalıplara dökülürdü. Kaplarda hazırlanırken içine onda bir nisbetince halis tâze süt konur, öyle pişirilirdi. Çok sert olan bu şeker, kolayca kırılmaz küçük balta ile kenarından parçalanıp koparılırdı. Günümüzde bu şekilde kelle şekeri yapılmayıp ilerleyen şeker sanâyiinde çeşitli şeker türleri imâl edilmektedir.

Önceki
Önceki Konu:
E Sayısı
Sonraki
Sonraki Konu:
Ahmed Paşa

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu