Taşınırken, eşyalarınızı güvenle koyabileceğiniz depolama mekânlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Eşyalarınıza bağlı olarak ve yaptığınız taşınma şekline bağlı olarak birkaç günlüğüne veya birkaç aylığına depolama ihtiyacı hissedebilirsiniz.
Güvenlik: Ambarın yeterli imkânlarla güvenliğinin sağlandığını ve yeterli sigorta poliçesi olduğunu kontrol edin. , Gözetim sistemleri standartları gibi güvenlik önlemleri, maksimum güvenliği sağlamak için her an ulaşılabilir olmalıdır. Depo kiraladığınız yerin sözleşme teklifi cümlelerini dikkatle okuyun. İzin verilmeyen eşyalara dikkat edin. Malzemelerinizi Koruyun: Eğer eşyalarınız doğru yere yerleştirilmiş ve uygun şekilde paketlenmişse onları geri taşırken çok fazla zarar görmeyeceklerdir. Taşınma esnasında mesafe gözetilmeli ve paketleme yapılırken iklim koşulları da dikkate alınmalıdır. Eşyalarınızı Uygun Şekilde Paketleyin: Gerekli şekilde paketleme eşyaların çizilmesini, kırılmasını önlemek amacıyla yapılmalıdır. Elektronik eşyaların paketlenmesi malzemelerde herhangi bir arızaya sebep olmaması için özel bir dikkatle paketlenmelidir. Paketleme için standart paketleme materyalleri kullanınız. Eşyalara Tampon Uygulayın: Eşyaların arasına kâğıt parçaları, plastik parçaları ve battaniyeler sıkıştırın. Mobilyaların ayakları, sandalyeler ve masalar nakliye esnasında kırılmayacak şekilde dikkatle sarılmalıdır. Boşlukları azaltın: Yaratıcı paketleme size yeni boş anlalar yaratacaktır. Boşluk oluşturmak için, katlanabilir eşyaları katlayın ve eğer yapabilirseniz onları birbirlerine bağlayın. Bütün vidaları ve somunları kapakta toplayıp bağlayın. Bir sandalyeyi diğer bir sandalye yerleştirin hafif olanı ağır olanın üzerine, aralarına yastık gibi eşyalar koyarak küçük olanı büyük olana sabitleyin ve bütün bunlar önemli derecede size boşluk yaratacaktır. Elbiseler: Elbiselerinizi taşımak için nakliyecilerden tedarik edeceğiniz kutuları kullanabilirisiniz. Taşınmadan sonra bir yığın buruşuk elbise ile uğraşmak z orunda kalmazsınız. Koruma: Farklı eşyalar farklı şekilde korunmalıdırlar. Ahşap mobilyalarınız mumlanmalı, metal eşyalar küflenmeye karşı boyanmalı, el boyaması eşyalar ıslatılmamalı ve deri eşyalar depolamadan önce yıpranmamalıdır. Organik eşyalar hava akımının olduğu yerlere bırakılmamalı ve kurumaları önlenmelidir. Etiketleme: Eşyaları etiketlemek ambara doğru şekilde yerleştirme konusunda size yardımcı olacaktır. Örneğin daha ağır bir eşyayı daha hafif olanın üzerine koymak istemezsiniz. Bütün kutuları sıkıca kapatın ki eşyalara toz temas etmesin. Kırılgan eşyaların üzerine kırılabileceğini yazın. Bu tür kutular taşınırken daha dikkatli olunabilir. Depolanmaması gereken eşyalar: Bozulabilecek, zehirlenebilecek, yanıcı ve zararlı eşyalar depolanmamalıdır. Bu tür eşyaları depolamak tehlikeli olduğu kadar yasadışıdır. Gıda maddelerini depolamak gereksizdir ve fare ve diğer böcekleri çeker.
Arabanızı bir veya iki günlüğüne veya daha fazla müddet için arabanızı koymak isterseniz depolama şirketleri size temiz güvenli ve arabanızı korumak için yüksek güvenlikli ortamlar sağlayacaktır. Eşyalarınızı onları güvenli bir yere depolayarak koruyun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.