Keşkek - Bilgiler
17/04/2014 20:00
Alm. Weizengrütze (f), mit Fleisch, Fr. Gruau (m) bouilli avec de la viande, İng. Wheat boiled with eat. Dibek veya fabrikada dövülmüş buğdayla etten yapılan yağlı yemek. Herîse, herse.

Keşkek pişirmesini Peygamber efendimize, Cebrâil aleyhisselâm öğretti. Keşkek insanı çok kuvvetlendirir. Buğdayla et beraberce pişirilir, büyük kepçelerle karıştırılıp dövülür. Bembeyaz hamur hâline gelinceye kadar bu işleme devam edilir. Etlerin lif lif olup, buğdaylar bembeyaz ezilip yeme kıvamına gelince tabaklara alınır. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı ile salça gezdirilir.

Eskiden düğünlerde etli pilav ve zerde ile birlikte keşkek muhakkak yapılır, misafirlere ikrâm edilirdi. Anadolu’nun bâzı yörelerinde bu âdet hâlâ devam etmektedir.

Önceki
Önceki Konu:
Gandhi, Mahatma
Sonraki
Sonraki Konu:
Mehmetçik

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: