Kişisel Gelişim Kitapları - Bilgiler
Kişisel Gelişim Kitapları
İnsanların çoğunun bu kişisel gelişim kitapları hızlı bir çözüm bulmak için alması ve okumasıdır.
Kişisel gelişim kitaplarında sorunların çözülmesi için çözüm sunmasını ve bu çözümü okuyarak özümsemeyi umarlar.
Kişisel gelişim kitaplarının çoğu, cevapları bir şekilde kapsarlar, ama Öz Saygının doğası yaşamak ve uygulamaktır. Bu beceri okuyarak edinilemez. Aksiyon ve uygulamayla öğrenilir, Öz Saygı sadece yaşayarak özümsenebilir. Size verilemez veya bir başkasının Öz Saygı geliştirme yöntemleri okunarak geliştirilemez. Kişisel gelişim kitaplarının değersiz olduğu anlamına gelmez. Fakat, sadece faydalanılacak bir araç olarak değerlidirler. Sadece okumak işe yaramaz. Okuyarak yalnız olmadığınızı, başkalarının da aynı şeyleri yaşadığını, değişmeyi öğrendiğini ve değişimin olası olduğunu öğrenmek, bu işe devam etmenizi sağlar. Kişisel gelişim kitapları bir çare olamazlar. İnsanların çoğu bu kitapları bitirdikleri zaman, büyülü bir değişime uğrayacaklarını düşünerek, bunlara para harcar ve bunları okurlar. Kişisel gelişim kitaplarında size nasıl düşünmeniz gerektiğini ve başkalarının nasıl başardığını söyleyebilir ama sizin adınıza düşünemezler. Bunu kimse, seçtiğiniz rol modelleriniz bile sizin adınıza yapamazlar. Bunu kendiniz yapacaksınız.
Kişisel gelişim kitaplarının çoğunun başarısız olmasının sebeplerinden birisi de bir değişim örneğiyle başlamalarıdır. Kişisel gelişim kitaplarında, kendinizi nasıl değiştireceğiniz, bazı şeyleri şu andakinden daha farklı ve tahminen daha iyi nasıl yapabileceğiniz, hayatınızda yanlış ya da bozuk olan şeyleri nasıl düzeltebileceğiniz üzerine yazılmıştır. Bu konular kişiyi terapiye yönelten sebepler aynıdır. Burada eksik olan nokta kabullenme kavramından söz edilmemesidir. Değişmek için önce kendinizi olduğunuz gibi kabullenmeniz gereği büyük bir paradokstur. Kendini değiştirmeye odaklanınca, kendini kabullenmek çok zordur. Kendimi on kilo verince¦, terfi edince¦, bir başkası beni sevince¦, istediklerim olunca..., ... değişince seveceğim. demek daha kolaydır.
Değişime odaklanmak, delip geçmeniz gereken bir duvara toslamaya benzer. Kendinizi kabul etmek, duvardan bir adım uzaklaşıp, duvarı yargılamadan gözlemlemek ve belki de duvarda bir kapı görmektir. Kabullenmek duvarda bir çıkış yaratır ve değişimin oluşmasını sağlar. Kabullenmek değişimin temelidir.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu