Kültür kavramının çeşitli tanımlarına bakıldığında bu kavramın ne denli geniş kapsamlı olduğu görülür. Tanımların birlikte getirdiği süreklilik, birikim, aktarılma, değişebilirlik ve dinamizm gibi karakteristik ve nitelikler yanında, gelenek ve görenekler, inançlar, kurumlar ve dil gibi somut kültür ürünleri yer alır. Daha da somut, yani fiziksel, maddesel anlamda somut olan kültür ürünleri ise, araç , gereç, giyim-kuşam gibi varlıklarına ilişkin alanların geniş kültür kavramı içindeki yeri, sıklıkla "kültür ve sanat" deyişiyle ayrıca vurgulanır. Sanatın kültürden ayrı düşünülemeyeceği ise son derece açıktır.
Aynı biçimde kültür de çoğunlukla uygarlık ve hemen her zaman eğitim kavramları ile bütünleşir. Bu bağlam içinde, her ulusal eğitimin gerek ve işlevlerinde olan ulusal eğitim siyasası ile belirlenir ve saptanır. Burada da kültürün siyasa ile yakın ilişkisi ortaya çıkmaktadır. Kültürün yetişmekte olan kuşaklara nasıl iletilip aktarılacağı ile ilgili görüşler, belli ulusal siyasalarla yakından ilişkilidir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.