2 bardak haşlanmış amerikan pirinci 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı 250 gram kıyma 1 büyük baş soğan 1 adet küp doğranmış domates 1/2 demet dereotu 1 adet limon 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
Malzemeleri hazırladıktan sonra yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçerisine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve yeterince tuz ilave ettikten sonra yine 5 dakika boyunca kavurun. Hazırlamış olduğunuz içi, lahana yapraklarının içerisine yerleştirilip dolma şeklinde sarınız. Son olarak dolmaları fırın kabına dizdikten sonra 5 dakika fırında bekletin. Fırından çıkardıktan sonra servis ederken yanında limon ve yoğurt kullanın. Afiyet olsun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.