Mahir Nakip - Bilgiler
08/12/2009 20:19
Erciyes Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mahir Nakip’le Türkiye’nin dış politika dosyasındaki meseleleri görüştük.

Kerkük doğumlu olan Prof. Dr. Nakip, liseyi Bağdat’ta bitirdikten sonra tahsil için Türkiye’ye geldi. Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisinden mezun oldu. İstatistikte Master tahsilini ve Gazi Üniversitesinde işletme dalında doktorasını tamamladı.

Bir süre Irak Türkleri Derneğinin başkanlığını yapan Prof. Dr. Mahir Nakip, iki yıl ABD’de dil ve pazarlama dalında kurs gördü. 1987-1990 yılları arasında Libya’nın Ömer Muhtar Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1990 Körfez krizi sırasında Başbakanlıkta kısa bir süre danışmanlık yaptı. 1993 yılında Bakü’de ilk defa kurulan İşletme Fakültesinde dekan yardımcısı olarak çalıştı.

Irak Millî Türkmen Partisinin kurucuları arasında yer alan Prof. Nakip, 1995 yılında Irak Türkmen Cephesinin kurucuları arasında yer aldı. 1997 yılında Amerika’nın Rutgers Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bir yıl çalıştı.

2000-2002 yılları arasında Kazakistan’da Ahmet Yesevî Üniversitesinde Rektör yardımcısı olarak çalışan Prof. Nakip, Irak Türkleri konusunda konferanslar verdi.

1991 yılından beri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Dekan yardımcılığı yapan Prof. Dr. Mahir Nakip, kısa bir süre de dekanlık yaptı. Prof. Dr. Mahir Nakip, Kerkük Vakfının yönetim kurulu üyesi. Arapça ve İngilizce bilen Mahir Nakip, iki ayda bir Türkçe, İngilizce ve Arapça yayımlanan “Kardaşlık Dergisi”nde Irak ve Irak Türkleri konusunda sürekli siyasî yazılar yazmakta.

MAHİR NAKİP

Prof. Mahir Nakip was born in 1952 in Kerkuk-Iraq. After finishing high school in Baghdad, in 1972 he went to Ankara for college education. In 1985, he obtained a doctorate degree from Gazi University in Marketing. During 1986-87 he studied at Buffalo State University and also in 1996 he was a visiting professor at Rutgers University - Newark. During his career he worked both in Turkey and abroad. Presently Prof. Nakip is serving as a professor of Marketing in Erciyes University Kayseri, Turkey.

In addition to his academic career Prof Mahir Nakip, devoted his life for the Turkmen cause. During 1985-86 he served as the president of the Iraqi Turks Culture & Benevolence Associations in Turkey. He prepared political and cultural TV programs for Azerbaijani television. He gave various conferences on Iraqi Turks. In 2002, he served as a member of the constitution committee of the Iraqi Opposition in London. He published over 60 articles in various journals about Turkmen music, folklore, literature and political issues. Many of his articles appeared in "Kardashliq", a trilingual journal published in Turkish, English and Arabic. He also published two books on Turkmen music and folklore. Presently, he is serving as the board member of Kerkuk Foundation and member of editorial council of Journal of Kardashliq.

Xx

Kişisel Bilgiler

Adı ve Soyadı:Mahir NAKİP

Unvan Prof. Dr.

Doğum Yeri Kerkük

Doğum Tarihi 23.08.1952

Fakültemizde Göreve Başlama Tarihi 26.04.2004

İş Telefonu + 90 384 215 20 07 / 112

Faks + 90 384 215 20

E-Mail mnakip@eunev.edu.tr

Akademik Bilgiler

Bölümü İşletme Bölümü

Lisans Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi

Yüksek Lisans Gazi Üniversitesi

Doktara Gazi Üniversitesi

Yabancı Dil İngilizce Kpds 75, Arapça Kpds 87

Ana Bilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama

İlgi Alanı Pazar ve Tüketici Araştırmaları,Tüketici Hakları ve Tüketici Korunması, Uluslararası Pazarlama, Tarımsal Pazarlama, Türk Cumhuriyetleri ile İlgili Ekonomik Araştırmalar, Arap Ülkeleri ile ilgili Pazar Araştırmaları.

Temel Yayınları

1. M.NAKİP, The Role of Turkish women in Family Consumption, World Marketing Congress, Vol.6, 1993.

2. M.NAKİP, Pazar Bölümlemesi ve Basın Yayın Sektöründe Bir Uygulama” Erciyes Üniversitesi İ.İ.B.F.Yayını No:2, 1994.

3. M. NAKİP,Arap Ülkelerinde Hububat Açığını Etkileyen Ortak Faktörler” Mukhtar Journal of Sciences, Sayı:l, 1992 (Arapça).

Önceki
Önceki Konu:
Hüseyin Araç
Sonraki
Sonraki Konu:
Hulki Cevizoğlu

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: