Midemiz neden ekşir? - Bilgiler
07/03/2013 22:00
Mide ekşimesi tükettiğimiz gıdalar veya reflü, gastrit, oniki parmak bağırsak ülseri gibi hastalıklara bağlı olarak kendini gösteren ve rahatszız edici bir his veren bir tür hastalıktır. Genellikle 20-50 yaşları arasındaki bireylerde görülür.

Midemizin iç yüzeyini kaplayan zarın altındaki salgı hücrelerinin uyarılması esnasında bazen dengesizlikler yaşanır. Bunun sonucunda ise fazla asit üretilir. Bu asit reaksiyonu da mide ekşimesi olarak ifade ettiğimiz huzursuzluğa neden olur. Ayrıca iyi pişirilmemiş asitli ve lifli sebzeler, fazla yağlı ve salamura yapılmış gıdalar, ekşi ve acı baharatlar da mide ekşimesini önemli ölçüde tetikler. Sık sık mide ekşimesi şikayeti olanların muhakkak tedavi olmaları gerekir. Çünkü bu durum kendiliğinden atlatılamaz.

Mide ekşimesini geçirmek için en etkili yöntemlerden biri karbonattır. Yarım çay kaşığı karbonatı toz halde yuttuktan sonra ardından bir bardak su içilmesi halinde mide ekşimesi hemen geçer.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu