Neden horlarız? - Bilgiler
12/03/2013 13:00
Horlayan kimse çıkardığı sesten rahatsız olmaz ancak yanında uyuyan kişi(ler) çile çeker. Çünkü horlama sesi çok gıcık bir sestir ve insanlar üzerinde olumsuz etki yaratır. Peki neden horlarız hiç merak ettiniz mi?

Uyku esnasında küçük dilimiz ve bademciklerimiz gevşediğinden dolayı nefes yolumuzu tıkar. Bu tıkanma sonucu soluduğumuz hava bu bölgedeki yumuşak dokuları titreştirir ve bunun sonunca horlama işlemi gerçekleşmiş olur. Horlama 20 yaş üzeri erkeklerlerde ve 40 yaş üzeri bayanlarda sıklıkla görülür. Kaslar ve dokular yaşlandıkça daha da yumuşar. Bu yüzden horlama riski görülme olasılığı yaşlılara daha fazladır. Ayrıca aşırı kilolu olan kişilerde de horlama riski fazladır. Çünkü vücuttaki fazla yağlar bu bölgelerde de depolanır. Dolayısıyla nefes yolunu tıkayan yağlar nefes alıp vermede güçlüğe neden olur ve horlama riskini meydana getirir.

Yetişkin insanların yaklaşık %10'u sesleri çok öteden duyulabilecek şekilde horlamaktadır. Bu durum yorgunluktan ziyade tıbbi bir sorundur. Eğer aşırı derecede horluyor ve yan odada uyuyan kişiyi rahatsız ediyorsanız, muhakkak bir doktora görünmeniz gerekir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: