Temel yağ asitleri olarak bilinen omegalar, vücudumuzda üretilmeyen ve muhakkak dışarıdan alınması gereken yağ asitleridir. Vücudumuz için son derece gerekli ve faydalıdır.
Omega 3, 6 ve 9 olarak ayrılmasının nedeni kimyasal formüllerinden kaynaklanan farklılıktır. Omega 3 ve 6'nın düzenli ve yeteri kadar alınması, vücudumuzun işlevlerini sorunsuzca yerine getirmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kalp, kanser, sedef gibi hastalık riskini minimum seviyeye düşürmesi, damar kaslarını elastikleştirerek kanın daha rahat akmasını sağlaması ve çocuklarda beyin gelişimine önemli ölçüde etki etmesi başlıca faydalarındandır.
Semiz otu ve cevizde bol miktarda omega 3 ve 6 bulunur. Fakat en iyi omega 3 kaynağı balık, omega 6 kaynağı ise bitkisel yağlardır. Herşeyin fazlasında olduğu gibi omega 3 ve 6'nın fazla tüketilmesi de sağlık açısından zararlıdır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.