İnterpolün kırmızı bültenle aradığı Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi. 1985'te Oras Şirketler Grubu adına hayali ihracat yaparak devletten haksız vergi iadesi aldığı öne sürüldü.
Sahibi olduğu Ebas Tekstil için Birleşik Yatırım Bankası'ndan aldığı teminat mektuplarını amacına aykırı olarak tahsil ederken dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandı, beraat etti.
Gülay Aslıtürk tarafından Çatı Teknoloji Vadisi adıyla Ayazağa'da oluşturulan 5 bin dönümlük alan içinde Orhan Aslıtürk'e ait 44 dönümlük arsayı usulsüz yollarla toprak dökümü yaptırılarak 60 milyar liralık haksız kazanç sağlandığı ileri sürüldü.
Gülay Aslıtürk'le birlikte yurtdışına kaçtı. Ardından döndüğü Türkiye'de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Daha sonra eşinin yanına Londra'ya döndü.
- - - - - - - -
hırsız İspanya'da yakalandı
- - - - - - - -
Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk’ün işadamı eşi Orhan Aslıtürk, İspanya’nın Malaga kentinde yakalandı. Çeşitli suçlardan aranan Aslıtürk’ün iadesi için Adalet Bakanlığı resmi işlem başlattı.
Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Adalet Bakanlığı’ndan, "Çeşitli suçlardan dolayı 3 ayrı mahkemenin verdiği tutuklama kararı gereğince uluslararası düzeyde aranan Orhan Aslıtürk, 31 Mart 2008 tarihinde İspanya’nın Malaga şehrinde yakalanmıştır. Adalet Bakanlığı, şahsın ülkemize iadesi için gerekli işlemleri başlatmıştır" denildi.
Orhan Aslıtürk ile 1,7 milyar dolarlık hayali ihracat yaptığı gerekçesiyle 5 yıl önce 15 yıl ağır hapis ve 1 katrilyon 156 trilyon lira rekor para cezasına çarptırılan Muhammet Ciğer’in de aralarında bulunduğu 18 sanığın "kaçakçılık" suçlamasıyla yeniden yargılandığı dava, geçtiğimiz yıl suçlamanın üzerinden 7 dan fazla süre geçtiği için, zaman aşımı süresi dolduğu için ortadan kaldırılmıştı.
Gülay Aslıtürk’ün boşandığı eşinin de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında resmi evrakta sahtecilik suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava devam ediyor. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararını bozması üzerine Orhan Aslıtürk hakkında, suçun işlendiği 1998’den 9 yıl geçtiğimiz yılın sonunda dava açılmıştı.
Aslıtürk’ün aralarında bulunduğu sanıklar, olay tarihinde 50 bin ABD Doları altındaki ihracat bedelinin fiktif olarak yurda götürülmesinde döviz beyan tutanağının aranmayacağı yönündeki kambiyo düzenlenmesinden haksız olarak yararlanmakla suçlanıyorlar.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.