1- Şişlik etleri çukur bir kaba koyunuz. Üzerine 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kekik ve 1 kahve fincanı sütü katıp karıştırınız. Buzdolabında en az 6 saat bekletiniz.
2- Bir yufkayı düz bir zemine yayınız üzerine erimiş tereyağı ile yağlayıp pili pili kırıştırınız ve şerit halibe getiriniz. Uçlarını bir sağa bir sola kıvırarak 8 şekil veriniz. Açılmaması için uçları kürdanla tutturunuz. Yağlanmış fırın kabına koyunuz. 200 derece kızdırılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriniz.
3- Patateslerin kabuklarını soyunuz. Doğrayıp haşladıktan sonra eziniz. Patateslere 1 çay bardağı süt 2 kaşık tereyağını, tuzu katıp karıştırınız. Havuçları ayıklayıp rendeleyiniz. Geniş yüzeyli tavada zeytnyağı ile kavurunuz ve bir bardak sütte sulandırılmış unu tel süzgeçten geçirerek havuçlara katınız. Kısık ateşte havuçlar suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
4- Bir çöpte 3 parça tavuk eti, 3 parça kırmızı şişlik et olacak şekilde dizme yapınız. Çöpe dizme yaparken etlerin aralarına parça renkli etli biber koyunuz.
5- Şişleri ızgarada veya ocak üstü tavada pişiriniz. Servis tabağına 8 şeklindeki pişmiş yufkayı yerleştiriniz. Sekizin bir gözüne havuç püresi diğer gözüne patates püresi koyunuz. Üzerlerine şişleri yerleştiriniz. Kalan püreleri yanlara koyunuz. Tabağı servise veriniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.