Rakıya su katınca neden beyazlar? - Bilgiler
Rakı, içinde suma ve anason yağı bulunan alkollü bir içkidir. Öyle ki, anason yağı suyla tepkimeye girerek rakının beyaz renge bürünmesini sağlar.

Rakının rengi, içindeki alkol oranı %38'in altına düştüğünde beyazlamaya başlar. Çünkü anason yağı alkolde çözünen bir maddedir ve su katılmadığı sürece su rengindeki şeffaf görünümünü korur. Fakat su katıldığında, su da çözünemeyeceği için rakıda beyaz rengi ortaya çıkaran çok küçük damlacıkların oluşmasına neden olur. Su ile anason yağının tepkimeye girmesi yani rakının beyazlaması su katıldığında hemen gerçekleşir.

Rakı içenler alkol oranı fazla düşmesin diye daima suyu az koyar. Böylece rakının tadı ve vermiş olduğu rahatlık daha fazla hissedilir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu