Fast-food olarak adlandırdığımız hazır yiyeceklerin tüketimi her geçen gün fazlalaşıyor. Özellikle okuyan ve çalışan genç yaş gruplarının %80'i öğle tatillerinde hazır yiyecekleri tercih ediyor. Sporsuz ve hareketsiz bir yaşam bununla birleşince kişide bir takım hastalıkların baş gösteriyor.
Sağlıklı beslenmek için illaki bir diyet uygulamamız gerekmiyor. Vücudumuzun ihtiyacı olan yağları, proteinleri, vitaminleri, karbonhidratları ve mineralleri yeteri kadar alarak sağlıklı bir yaşam sürdürmemiz mümkün. Eğer bir diyet programı uygulanacaksa muhakkak konusunda uzman bir doktora danışmamız gerekir.
İşte sağlıklı bir yaşam için birkaç öneri;
Hayvani yağlar yerine bitkisel yağlar tercih etmeliyiz Şeker yerine tarçın ve vanilya gibi malzemeler kullanmalıyız Mümkünse her gün 2 adet maden suyu içilmeliyiz Her çeşit sebzeden mümkün olduğunca azar azar yemeliyiz Günlük yeteri kadar pastörize edilmiş süt tüketmeliyiz Abur cubur yiyecekler tüketmemeliyiz Yemeği yavaş yemeli ve lokmaları iyice öğütülmeliyiz Hazır yiyeceklerden uzak durmalıyız Meyve ve sebzeleri yemeden önce bol su ile yıkamalıyız Tavuğu derisiz ve kırmızı eti yağsız yemeliyiz Balık yemeliyiz. Fakat kızarmış balığı fazla tüketmemeliyiz Salatada fazla yağ kullanmamalıyız
Tüm bu önerilerle birlikte spor da yapmamız gerekir. En azından günde 1 kilometre yürümeliyiz. Öte yandan yemeklerde tuz kullanımını azaltma, mümkünse hiç kullanmamalıyız. Çünkü tuzun soframıza gelene kadar nasıl işlendiğini, içine hangi kimyasal maddelerin katıldığını bilmiyoruz. Bu açıdan bakıldığında son derece sağlıksızdır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.