Son dönem Kırım şairleri içinde en önemli yerlerden birini işgal eden Şakir Selimov (1942), halkından hiçbir dönemde kopmamış, onun bütün problemlerini, meselelerini yüreğinin derinliklerin de hissetmiş, bu özelliğiyle de milletine tercüman olmuştur. Şair 1987 yılında yazdığı "Bar Küçnen" adlı manzumesi ile sürgünde yaşayan bu milleti bağışladıklarını ilan ettikleri halde çıkan gazete ve dergilerde tek bir harfin bile hesabını soran zihniyete baş kaldırmış ve bu isyanı başarılı olmuştur.
Şakir Selim'in ilk eseri "Akbardak" (1974) adlı şiir kitabıdır. Şair bu eserde yer alan şiirlerinde, ideallerine sadık kalarak, bunlar için sonuna kadar mücadele edenlerin hiçbir zaman unutulmayacaklarını işlemektedir.
"Duygularım" (1979), "Sevgi Alevi" (1981), "Uyanuv" (1986), "Tüşünce" (1997) isimli şiir kitapları da, şairin lirik şiirinin temsilcilerinden olduğu göstermektedir.
Kutlu Doğum Haftası'nda birincilik aldı
Şakir Selim 1996 yılında "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle bütün Türk devlet ve toplulukları şairleri arasında Ankara'da düzenlenen şiir yarışmasında birincilik, gene aynı yıl Türkiye'de Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen Türk Dünyası Uluslar arası Şiir Festivali'nde "Arif Nihat Asya" şiir ödülünü almıştır.
Kırım Türkleri Edebiyatı Yrd.Doç.Dr. Zühal Yüksel kirimdernegi.org.tr
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.