Şalgam - Bilgiler
08/12/2009 20:17
Brassica rapa. Etli kökleri için yetiştirilen bir tarım bitkisi. Pek çok ülkede yetiştirilen şalgamdan hayvan yemi ve sebze olarak yararlanılır. İki yıllık bir bitki olan şalgamın tohumlarından yağ çıkartılır. Bitki gelişim sürecinin ilk yılında kök ve yaprak, ikinci yılındaysa çiçek ve tohum verir.

Bir sebze olarak şalgamın en çok çorbası, lâpası ve turşusu yapılır ve suyundan içecek olarak yararlanılır. Şalgam suyu özellikle Adana, Mersin gibi güney illerinde yaygın olarak tüketilir.

Önceki
Önceki Konu:
Şakayık
Sonraki
Sonraki Konu:
Şap Hastalığı

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu