Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı - Bilgiler
ülkenin yurt içi ve yurt dışı sanâyi ve ticâret hizmetlerini, günün şartlarına göre yürütmek için kurulmuş bakanlık. 1920 yılında “İktisat Vekâleti” adı altında kurulan bakanlık, 1983 yılına kadar değişik bakanlıklarla birleştirilerek hizmet verdirildi. 1983 yılında Sanâyi Bakanlığı, Ticâret Bakanlığı ile birleştirilerek; “Sanâyi ve Ticâret Bakanlığı” ismini aldı.

Bakanlık; Türkiye sanâyisinin, genel ekonomi politikası içinde dengeli şekilde gelişmesini, ithâlat ve ihrâcat planlarını yıllık proğramlarda öngörülen hedefler çerçevesinde yürütülmesini sağlar.

Sanâyi ve Ticâret Bakanlığının ana hizmet birimleri şunlardır (1993): Sanâyi Genel Müdürlüğü, Sanâyi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Küçük Sanatlar ve Sanâyi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürlüğü, İç Ticâret Genel Müdürlüğü, Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü, Fiyat Kalite ve Standartlar Dâiresi Başkanlığı, Sınâî Mülkiyet Dâiresi Başkanlığı.

Bakanlığın ilgili kuruluşları ise şunlardır: Makina ve Kimyâ Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, TürkiyeŞeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü, Ağır Sanâyi ve Otomotiv Kurumu Genel Müdürlüğü, Devlet Sanâyi ve İşçi Yatırım Bankası.

Sanâyi ve Ticâret Bakanlığının Taşra kuruluşları, Sanâyi ve Ticâret İl Müdürlükleridir.

Önceki
Önceki Konu:
Gureba
Sonraki
Sonraki Konu:
Vezir

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: