8 adet bonfile 6 diş sarımsak 200 gram tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 2 yemek kaşığı kıyılmış roka 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tarhun Karabiber Tuz
Malzemeleri hazırladıktan sonra bir kapta soyulmuş ve dövülmüş sarımsaklara maydonoz, dereotunu, rokayı, biberiye, tarhun otunu ve kekiği koyarak karıştırın. 150 gram yumuşak tereyağını cırpıcı yardımı ile karıştırın. Çırpılmış tereyağına sarımsaklı karışımı, tuz, karabiber, zeytinyağını ve limonu suyunu ilave edip karıştırarak kapalı bir kapta bekletin. Bonfileleri karabiberleyip bir tavada yağı kızdırarak iki tarafını da iyice kızarttıktan sonra tuzlayın. Daha sonra kızarmış etleri servis tabağına alarak hazırlamış olduğunuz otlu tereyağından üzerlerine koyarak sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.