Henüz tazeyken pişirilip yenen, bitkiler ile bunların meyvelerinin ve tohumlarının ortak adı. Bugün sebze olarak kullanılan bitkilerin büyük bir bölümü pek çok kıt'ada yetiştirildiği ve yüzyıllardan bu yana yapılan melezleme ya da seçme çalışmalarıyla pek çok türün geliştirildiği biliniyor. Sebzeler genellikle kök, gövde, yumru, yaprak gibi bitkilerin besin olarak yararlanılan bölümüne göre sınıflandırılır. Taze sebzeler, %70'den büyük bir bölümü su, yaklaşık %3,5'i protein ve %1'den az oranda yağ içerir. Buna karşılık mineral ve vitaminlerce zengin besinlerdir. Yeşil sebzeler C vitaminince, kuru sebzeler de B vitaminince zengindir. Sebzeler vitaminlerin dışında, protein, yağ, karbon hidrat ve minerallerce zengin olabilir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.