Şeker Pancarı - Bilgiler
08/12/2009 20:17
Ispanakgiller (Chenopodiaceae) familyasının Beta vulgaris türünden gelişmiş bir bitki. İki yıllık bitkilerdir, yani ilk yıl yalnızca kalın bir kök ile yaprak, ertesi yıl ise çiçek ve tohum oluştururlar. Yaprakları etli, alt kısımlarda saplı ve büyük, üst kısımlardaysa sapsızdır. Dünya şeker üretiminde şeker kamışından sonra ikinci sırada yer alan şeker pancarı şeker kamışından farklı olarak serin ve ılıman yerlerde üretilebilir. Türkiye'de en çok şeker pancarı üreten iller Konya, Eskişehir, Tokat, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Sakarya ve Bursa'dır. Halk hekimliğinde kırmızı pancar kullanılır. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar ve kansızlığı giderir. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir; sinirleri yatıştırır.

Önceki
Önceki Konu:
Şeker Kamışı
Sonraki
Sonraki Konu:
Şempanze

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: